junior-angini®
Strokovnjak za boleče grlo pri otrocih
 • Pastile za otroke junior-angini®

  Nežno in naravno ublažijo težave bolečega grla – za otroke od 4 let dalje.

  • Ublaži težave bolečega grla in pomirja vneto grlo pri otroku
  • Tvori pomirjajoč zaščitni film na sluznicah ust in grla, ki preprečuje, da bi povzročitelji prodrli v sluznico
  • Ima okusno aromo jagode, zato je do otrok še posebej prijazen

  Vsebuje islandski lišaj – preizkušeno naravno sestavino.

  • Sestava

   Ena pastila vsebuje:

   • islandski lišaj (6,67 mg)
   • kalcijev pantotenat (6,67 mg)
  • Uporaba in razpoložljivost
   • Odmerjanje: otroci, starejši od 4 let, vzamejo eno pastilo vsake 2–3 ure (ne več kot 3 v 24 urah).
   • 24 pastil
   • Na voljo v lekarnah
 • Sirup za otroke junior-angini®

  Dve rešitvi v enem izdelku: olajša težave bolečega grla in umirja dražeč kašelj – že pri zelo majhnih otrocih.
  Za otroke, starejše od enega leta.

  • Blaži težave bolečega grla in pomirja razdraženo grlo
  • Dodatno umirja dražeč kašelj
  • Tvori pomirjajoč zaščitni film na sluznicah ust in grla, ki preprečuje, da bi povzročitelji prodrli v sluznico
  • Ima okusno aromo češnje
  • Ker je v obliki sirupa, je njegovo jemanje varno in preprosto – primeren je celo za otroke, starejše od enega leta

  Brez alkohola in sladkorja. S preizkušenima rastlinskima sestavinama islandskim lišajem in slezenovcem.

  S patentirano aktivno formulo.

  • Sestava

   100 ml vsebuje:

   • islandski lišaj (5 g)
   • slez (5 g)
  • Uporaba in razpoložljivost
   • Odmerjanje: otroci, stari od 1 do 6 let, vzamejo 5 ml od enkrat do dvakrat dnevno; otroci, stari od 6 do 16 let, vzamejo 10 ml dvakrat dnevno.
   • 100 ml
   • Na voljo v lekarnah
O bolečem grlu pri otrocih – vzroki in simptomi

Njihovo grlo je razdraženo in boleče, pri požiranju jih boli in jim otežuje prehranjevanje – tudi za otroke je, tako kot za odrasle, boleče grlo precej nadležno.

Najpogostejši vzrok za boleče grlo pri otrocih je običajen prehlad, ki otroke prizadene v povprečju osemkrat letno – bistveno večkrat kot odrasle. Prehladni virusi se v sluznicah otrok lažje obdržijo in sprožijo vnetje, saj otrokov imunski sistem še ni povsem zrel.

Pri majhnih otrocih, mlajših od dveh let, je občutljiva sluznica razdražena že zaradi igranja zunaj na mrzlem zraku ali suhega ogretega zraka v prostorih, kar prav tako prispeva k bolečemu grlu.

Otroci, ki hodijo v vrtec ali šolo, so izpostavljeni povečanemu tveganju za okužbo, pridobljeno od drugih otrok. To pojasni visoko število prehladov pri otrocih v primerjavi z odraslimi. Virusi, ki so odgovorni za prehlad, se lahko hitro razširijo, še zlasti v vrtcu – otroci v vrtcih vtikajo prste v usta ali se igrajo z igračami, ki so se jih dotikali ali jih celo dajali v usta drugi otroci, saj se ne zavedajo načina širjenja bolezni.

Prvi znaki bolečega grla kot dela običajnega prehlada se pojavijo v prvih šestih dneh po okužbi – takrat je v grlu prisoten občutek razbolenosti in praskanja, sluznica je pordela in zatekla, požiranje pa povzroča bolečino.

Tu pomagajo pastile junior-angini®, saj zanesljivo olajšajo težave bolečega grla, preprečujejo, da bi povzročitelji še naprej prodirali v sluznico, in pomirjajo razdraženo sluznico.

Poleg bolečega grla prehlade pri otrocih pogosto spremlja kašljanje. Ta se sprva kaže kot dražeč kašelj, ki ga povzroča razdražena sluznica. Napadi kašlja so za otroke še posebaj izčrpavajoči in jih prikrajšajo za nočni spanec. Tu je idealna rešitev sirup junior-angini®, saj olajša težave bolečega grla in obenem umirja dražeč kašelj. Naravni zaščitni film, ki obloži sluznico na področju ust in grla, preprečuje, da bi povzročitelji prodirali naprej. Zaradi svoje tekoče oblike lahko sirup junior-angini® uporabljamo pri zelo majhnih otrocih od starosti enega leta, ki ne smejo še jemati pastil.

junior-angini® – strokovnjak za boleče grlo in več pri otrocih

Medicinski pripomoček junior-angini® je bilo razvito posebej za potrebe otrok. Ponuja do otrok prijazno, nežno in učinkovito rešitev, kadar imajo naši najmlajši boleče grlo in dražeč kašelj.

Pastile junior-angini®:

 • Pri bolečem grlu
 • Za otroke od starosti 4 let naprej
 • Okusna aroma jagode
Sirup junior-angini®:
 • Pri bolečem grlu in dražečem kašlju
 • Za otroke od starosti 1 leta naprej
 • Okusna aroma češnje
 • Brez alkohola in sladkorja
Naraven način delovanja medicinski pripomoček junior-angini®

Pri otrocih se boleče grlo pojavlja pogosteje kot pri odraslih. Boleče grlo je najpogosteje posledica običajnega prehlada, za katerega so otroci še zlasti dovzetni zaradi svojega nezrelega imunskega sistema in visokega tveganja za okužbe, ki so mu izpostavljeni v vrtcu in v šoli.

Ne glede na našo velikost je neprijetno, če nas grlo boli, nas v njem praska, težko požiramo in so naše sluznice nadražene.

Tu pomagajo pastile junior-angini®, saj vsebujejo preizkušeno rastlinsko sestavino islandski lišaj. Islandski lišaj tvori zaščitni film, ki ustvari naravno bariero neposredno na sluznicah na področju ust in grla, ki so ob bolečem grlu vnete. Ta zaščitni film pomirja razdraženo sluznico v grlu in preprečuje, da bi drugi povzročitelji prodirali naprej. Tako olajša težave bolečega grla pri najmlajših in zaščiti občutljivo otroško grlo pred nadaljnjim draženjem.

Ker so pastile junior-angini® namenjene sesanju, se islandski lišaj iz pastil lahko še posebej enakomerno razporedi prek sluznice na področju ust in grla. Poleg tega sesanje stimulira nastajanje sline, ki prijetno navlaži nadraženo sluznico.

Pastile junior-angini® poleg islandskega lišaja vsebujejo tudi kalcijev pantotenat. Gre za naravno sestavino, pridobljeno iz vitamina B5 (pantotenske kisline), ki ga otroci izredno dobro prenašajo. Kalcijev pantotenat je znan po vlažilnih lastnostih. Podpira pa tudi blažilne učinke islandskega lišaja na razdraženo sluznico, kadar otroci trpijo zaradi vnetega in bolečega grla.

Pri otrocih pa običajni prehlad ni povezan le z bolečim grlom, ampak tudi z dražečim kašljem, ki lahko najmlajše, pri katerih se pojavijo napadi kašlja, izjemno utrudi. Napade kašlja kot del prehlada sproži vnetje sluznice na področju ust in grla. Tu ponuja rešitev sirup junior-angini® s svojo patentirano aktivno formulo, saj boleče grlo pomiri, obenem pa umiri tudi dražeč kašelj. Učinkovitost sirupa junior-angini® je bila znanstveno dokazana.

Sirup junior-angini® vsebuje dve naravni sestavini, islandski lišaj in slez, ki imata potrjeno zaščitno vlogo na razdraženo sluznico v ustih in v predelu grla. Kombinacija obeh sestavin dodatno prispeva k dvojno obogateni zaščitni oblogi, ki pomirja sluznico, preprečuje nadaljnji vdor patogenov in dodatno pomirja dražeč kašelj.

Sirup junior-angini® je še posebej primeren za otroke od enega leta starosti dalje, ki še ne morejo varno sesati pastil, saj je ta oblika varna in preprosta za odmerjanje.

Njune preizkušene rastlinske sestavine pomenijo, da sta obe zdravili junior-angini® naravni, nežni in učinkoviti rešitvi za boleče grlo in kašelj pri otrocih.

 
Islandski lišaj

Islandski lišaj (latinsko: Cetraria islandica) je rastlina, podobna mahu, ki raste po vsej Evropi, večinoma na visoki nadmorski višini. Bogat je s kalcijem, z jodom, s kalijem, fosforjem in z različnimi vitamini ter ima pomirjevalne in zaščitne učinke na sluznico. V ljudski medicini se ta zdravilna rastlina uporablja že od 17. stoletja, predvsem za zdravljenje dihalnih in pljučnih bolezni, pa tudi za zdravljenje drugih simptomov, kot je npr. vnetje želodčne sluznice (gastritis).

Slez

Slez (latinsko: Malva sylvestris) je rastlina, ki uspeva po vsej Evropi in se že od nekdaj uporablja kot zdravilna rastlina. Znana je po svojih pomirjevalnih in zaščitnih učinkih na sluznico. Cvetovi sleza se v ljudski medicini uporabljajo za zdravljenje simptomov običajnega prehlada, kot sta suh kašelj in boleče grlo, pa tudi za zdravljenje težav s sečnim mehurjem in ob prebavnih težavah.

 
Sirup junior-angini® – učinkovitost znanstveno dokazana

V študiji so znanstveno dokazali, da je formulacija, ki jo vsebuje sirup junior-angini®, znatno olajšala težave bolečega grla in suh/dražeč kašelj pri uporabnikih zdravila.*

*Prilagojeno po viru: Mehl, S., Vestweber, A.-M., Journal of Pharmacology and Therapy, 2008; 4:111.

junior-angini® – najvišja kakovost, prilagojena potrebam otrok

Kakovost in varnost zdravila sta pri zdravilih za otroke še posebej pomembni. Izdelka junior-angini® sta medicinska pripomočka, ki sta bila razvita posebej za otroke in sta v smislu sestave, oblike in okusa idealno prilagojena potrebam otrok. S preizkušenimi naravnimi sestavinami ponuja učinkovito, a nežno rešitev.

Medicinska pripomočka junior-angini® sta izdelana v Nemčiji skladno z najvišjimi standardi kakovosti.

 
Ko gre za mojega otroka, celo najboljše ni dovolj dobro – zato zaupam izdelkom junior-angini®.
Več nasvetov in trikov
o bolečem grlu pri otrocih

Poleg ustreznih pripravkov iz lekarne (npr. junior-angini®) lahko tudi domača zdravila pomagajo pri lajšanju težav bolečega grla pri otrocih. Če se simptomi bolečega grla poslabšajo, se pojavijo drugi simptomi, se pokaže vročina ali pa se stanje po treh dneh ne izboljša, morate obiskati zdravnika.

 • 01
  Svojemu otroku morate ponuditi dovolj pijače, na primer: zeliščne čaje, topel limonin sok z medom ali sveže sokove z visoko vsebnostjo vitamina C.
  02
  Starejši otroci lahko tudi grgrajo žajbljev čaj ali slano vodo (1 čajno žličko v kozarcu tople vode).
 • 03
  Svojemu otroku naredite obkladek za grlo. Hladilni obkladek za grlo (npr. s čebulo) je običajno primeren pri akutnem vnetju grla z oteženim požiranjem. Grelni obkladek za grlo (npr. s toplo vodo) pomaga predvsem pri bolečem grlu, ki traja že nekaj dni, in za mehčanje sluzi.
  04
  Obroki za otroke naj bodo lahki in bogati z vitamini, na primer: piščančja juha z rezanci ali zelenjavna juha ter sveže sadje. Otroku ni treba jesti, če nima teka.
 • 05
  Poskusite ustvariti vlažno notranjo klimo, na primer z vlažilnikom, in poskrbite, da bo prostor redno prezračen.

  06
  Bolečine lahko pomaga omiliti kamilična parna kopel.
 • 07
  Zagotovite, da otrok dovolj počiva in da skrbi za svoje telo, s čimer bo pospešil postopek okrevanja.

Delite to spletno stran


1) Von Rheinbaben, F.: Synergistic effects of the active agent combination for timely local treatment of an inflammation-related acute sore throat. Thieme Drug Report 2016; 10 (13): 1-12

neo-angin®, neo-angin® brez sladkorja, neo-angin® z okusom žajblja, neo-angin® z okusom češnje:

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.